Bel direct 085 – 0666 599 voor meer informatie

WHOA financiering

Sinds 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord, kortweg WHOA, in werking getreden. Deze nieuwe regeling maakt onderdeel uit van de Faillissementswet, en richt zich op bedrijven die in financieel zwaar weer verkeren. Middels herstructurering kunnen zij schulden bij de bank, crediteuren en belastingdienst afkopen. KieVieK Finance helpt u graag bij.

WHOA: doorstart zonder schulden

De WHOA is bedoeld voor bedrijven die tegen (tijdelijke) hoge kosten aanlopen, en hierdoor mogelijk een faillissement moeten aanvragen, terwijl zij in de praktijk nog altijd levensvatbaar zijn. Voor deze bedrijven is het mogelijk om, onder dwang en met toestemming van de rechter, schulden af te kopen tegen meer gunstige voorwaarden. Om schulden af te kopen is evenwel kapitaal nodig, en juist daar loopt het mis bij de bedrijven die een beroep willen doen op de WHOA. KieVieK kan diverse posten financieren om uw bedrijf te ondersteunen richting een doorstart.

Bedrijven uit diverse sectoren krijgen, in deze fase mede door toedoen van de coronacrisis, te maken met financiële problemen. De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) is een geschikt instrument voor bedrijven die in de kern gezond zijn, maar waar doorlopende kosten en tijdelijk minder inkomsten negatieve gevolgen hebben. Om aan betalingsverplichtingen te kunnen blijven voldoen moeten zij herstructureren. KieVieK Finance staat klaar voor bedrijven die gebruik willen maken van de WHOA, en kan de volgende zaken financieren:

 • Afkoopsom van het dwangakkoord
 • Kosten voor adviseurs
 • Werkkapitaal voor na de doorstart

Voor maatwerk en actieve ondersteuning bent u bij KieVieK eveneens van harte welkom. Wij zijn goed ingelezen in de beste mogelijkheden binnen de WHOA. Zo helpen we succesvol bij herstructurering van uw bedrijf en voorkomen we dat u noodgedwongen het faillissement moet aanvragen.

Voordelen WHOA

De Wet Homologatie Onderhands Akkoord biedt een prettige uitweg voor bedrijven die momenteel in zwaar weer verkeren en niet meer aan lopende betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Crediteuren en aandeelhouders krijgen binnen de WHOA-regeling een onderhands akkoord aangeboden, welke via de rechtbank wordt gehomologeerd. Dit betekent dat het akkoord door de rechter wordt goedgekeurd. Wat zijn de voordelen voor zowel uw bedrijf als voor crediteuren?

 • Crediteuren krijgen binnen de regeling vaak meer uitgekeerd dan bij een faillissement
 • Geen gedwongen ontslagen binnen uw bedrijf; u maakt een doorstart
 • Het akkoord via de rechtbank is leidend; ook schuldeisers die niet akkoord zijn moeten zich hieraan houden

WHOA-FINANCIERING AANVRAGEN VANAF € 25.000,– TOT MAXIMAAL € 250.000,–

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn. Bel met 085-0666599 of vul onderstaand formulier in. Wij zorgen voor een spoedige opvolging.

  Aantal medewerkers*

  Bedrijfsomzet*

  Uw situatie*

  Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn. Doe nu een financieringsaanvraag! Of bel met 085-0666599. Wij zorgen voor een spoedige opvolging.

  Bedrijfskrediet niet mogelijk? Onzin! KieVieK creëert financieringskansen!

  KieVieK Finance

  Veluwezoom 5

  1327 AA Almere

  Telefoon: 085 – 0666 599 mail@kieviek.nl

  Een ogenblik geduld.
  Het formulier wordt nu verwerkt.