Bel direct 085 – 0666 599 voor meer informatie

Werkwijze

Ondernemingsplan

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Voordat je verder het financierings­traject in wilt gaan, wil je met de informatie die je tot nu toe hebt verzameld misschien wel laten toetsen of jouw plan haalbaar kan zijn. Je kunt dan een haalbaarheids­onderzoek aanvragen. Het voordeel van een haalbaarheids­onderzoek is dat je in een vroeg stadium al weet waar je aan toe bent, en of een externe financiering er überhaupt wel voor jouw bedrijf in kan zitten.

Bij elke financieringsaanvraag heb je een ondernemersplan nodig. In jouw ondernemingsplan leg je uit wat voor onderneming je hebt en waarvoor je de financiering nodig hebt zoals voor groeien en uitbreiden of om te innoveren. Wat zijn je producten en diensten, hoe verkoop je deze producten/diensten etc. Uiteraard een plan met een financiële onderbouwing. Heb je al een bestaand bedrijf? Wil je reorganiseren, herstructureren of doorstarten dan is ook een ondernemersplan nodig met een onderbouwing van de financieringsbehoefte en de besteding daarvan.

Heb je een bestaand bedrijf en heb je de afgelopen jaren goed of minder goed gedraaid? Ook jij moet een financier overtuigen dat een investering (herfinanciering/noodkrediet) in je bedrijf realistisch is. Voor de financier is het van groot belang om te weten dat je de lening/krediet kunt terug betalen.

Waarom is een ondernemings­plan nodig

Je kunt best wel even zoet zijn met het schrijven van een goed ondernemingsplan. Misschien vraag je je wel af, waarom dat allemaal nodig is? Hier zijn twee belangrijke redenen voor:

  1. Ten eerste blijkt uit onderzoek dat ondernemers met een ondernemingsplan veel meer kans hebben om een succesvol bedrijf op te zetten en te behouden. Het helpt jou om vooraf goed helder te hebben waarom jouw plan gaat lukken, en welke aandachtspunten je nog dient op te lossen. Door een ondernemingsplan op te stellen krijg je dus meer zekerheid dat jouw bedrijfsidee zal slagen.
  2. Ten tweede zal de financier naar jouw ondernemingsplan vragen. Een financier wil dat jij jouw verhaal komt presenteren voor geld (dit heet ook wel ‘pitchen’). Je dient je idee overtuigend te presenteren aan de financier. Je geeft daarmee de financier het inzicht dat je idee inderdaad aan zal slaan bij je doelgroep en je dus de financiering weer kunt aflossen in de toekomst uit de opbrengsten die je met je bedrijf op zal halen.

Heb je een bestaand bedrijf en heb je de afgelopen jaren goed of minder goed gedraaid? Ook jij met een financier overtuigen dat een investering (herfinanciering/noodkrediet) in je bedrijf realistisch is. Voor de financier is het van groot belang om te weten dat je de lening/krediet kunt terug betalen.

Inventarisatiegesprek

Aan de hand van je ondernemingsplan vindt er een inventarisatiegesprek plaats met onze bedrijfsadviseur. Afhankelijk van de situatie, zal dit gesprek eerst telefonisch zijn en vervolgens op afspraak bij ons op kantoor of bij jouw op kantoor. Nu begint ook onze financiële teller te lopen. Een inventarisatiegesprek bij jou op kantoor kost € 375,00 ex BTW en een inventarisatiegesprek bij ons op kantoor kost € 175,00 ex BTW.

Tijdens het inventarisatiegesprek gaat onze bedrijfsadviseur dieper in op je financieringsbehoefte en ondernemingsplan. We stellen je inhoudelijke vragen over je ondernemingsplan en bedrijf, en voelen je ook aan de tand als ondernemer. Zo bereiden we je voor op de strenge selectie die een financier kan hebben voor het verstrekken van geld/krediet. Hier gaat het erom dat je ons een strakke en heldere financiële toelichting geeft. Het spreekt voor zich dat je accountant bij dat gesprek aanwezig kan zijn.

Dit is de tweede toetsing of een bedrijfsfinanciering voor jouw onderneming mogelijk is.

Financieringsplan opstellen

Nu er een goed beeld is van wie jij bent als ondernemer, wat je ondernemingsplan is en wat de financieringsbehoefte is, dient er een financieringsplan opgesteld te worden.

Een financieringsplan is eigenlijk een uitbreiding of financiële onderbouwing op je ondernemingsplan. Hierin staat onder andere welke vormen van financieren je nodig hebt, hoe je die financieringen gaat inzetten en wat de prognoses en beramingen zijn van het inlossen van de verkregen financieringen. Dit is vaak ook het belangrijkste onderdeel waar financiers naar kijken en je aanvraag op beoordelen. Onze bedrijfsadviseur zal een groot deel van het financieringsplan en cijfermatige onderbouwing voor je verzorgen.

Financieringsaanvraag indienen

Dan gaat de aanvraag naar de financier(s). Zij gaan beoordelen of je het krediet of de investering krijgt toegewezen. Veelal is het zo dat de financier/investeerder nog een aantal kritische vragen zal stellen. Zij willen namelijk echt zeker zijn dat ze het geld dat ze in jouw bedrijf stoppen weer terugzien. Het is van belang dat je de ‘goede’ antwoorden weet, anders kan je financieringsaanvraag afgewezen worden. KieVieK helpt je hier natuurlijk bij vanuit onze ervaring en connecties met deze partijen, maar je zult zelf ook actief moeten deelnemen de financiers te overtuigen, want geldverstrekking blijft toch vaak ook vooral een persoonlijke gunning. Kun jij de financier overtuigen van jouw geloof in het succes van jouw onderneming?

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn. Doe nu een financieringsaanvraag! Of bel met 085-0666599. Wij zorgen voor een spoedige opvolging.

Bedrijfskrediet niet mogelijk? Onzin! KieVieK creëert financieringskansen!

KieVieK Finance

Veluwezoom 5

1327 AA Almere

Telefoon: 085 – 0666 599 mail@kieviek.nl

Een ogenblik geduld.
Het formulier wordt nu verwerkt.